Loading…

READY TO ROCK?

Click the button below to start exploring our website and learn more about our awesome company
Start exploring

Gember

Gember, Natuurlijke Remedies, Kruid

Ik heb gemerkt dat de Westlandse gembervariëteit onvoldoende is in kwaliteit en aanbod. De gember die we in de meeste dozen krijgen, is te wit en lijkt op beton. Dit gebrek aan variatie is voor mij onaanvaardbaar en daarom heb ik de gember die we in de dozen krijgen vervangen door gemberconsumerend suikerriet. Dit geeft ons gember in zijn meest natuurlijke en acceptabele vorm. Deze variëteit suikerriet op ongeveer 80% en vereist geen verwerking; gewoon laten siroop in de blender. Het resultaat is zowel smakelijk als kleurrijk. Deze variëteit blijft relatief MSG-vrij, omdat geen van de gebruikelijke MSG's uit hun ingrediënten is verwijderd. Deze variëteit heeft een sterkere smaak, een zoeter mondgevoel en geen celiaal gehalte. Het lijkt ook een zekere taaiheid in de mond te behouden. Als een gewone peperkoekman zich op gember werpt, de suikerrietsiroop die hij gebruikt, kan last hebben van korrelige hak. Dit is te voorkomen door het gebruik van een meer aromatische rietsuiker. Nog steeds, omdat gember een wortel is, moet het met zorg worden verwerkt. Iedereen die lijdt aan een ernstige allergische reactie zoals deze, moet grondig testen voordat deze variëteit wordt gebruikt, om glutenallergieën te voorkomen.

Hoe gember de spijsvertering en het spijsverteringsstelsel helpt:

Het spijsverteringsstelsel breekt zijn spreuken door gember in onze keuken te verwelkomen. Het zijn exotische smaken in voedingsmiddelen zoals peperkoek en cake, genietend van zijn aceous enaceous effect. De spijsvertering wordt gestimuleerd door gember, omdat het ontstekingsremmend, antiseptisch en antibacterieel is met eigenschappen die helpen bij de vertering van eiwitten, lipiden, koolhydraten en vetten. Gember helpt de stofwisseling te stimuleren en de afgifte van suiker, melatonine, te vergemakkelijken. Ook nuttig is het scherpe aroma van gember, dat door velen wordt beschreven als een robuuste open haard, redenaar of open haard. Tijdens het koken helpt gember bij het bruinen en verdikken van voedsel. Sommigen snijden hun voedsel in kleinere stukjes, terwijl anderen zich vrij voelen om elke hap 100 keer te kauwen en door te slikken.

Hoe gember te gebruiken:

Gember is verkrijgbaar in winkels en supermarkten in de vorm van thee, capsules en rubs. De thee heeft een milde maar unisex en bittere smaak, terwijl de rub een bittere, medicinale en samentrekkende eigenschap heeft. Rubs en thee zijn beide uitstekend in snacks zoals chips, hapklare snoepjes en soepen. Het fijne aan gember is dat het een universele plant is, hij kan worden gebruikt in warme en koude dranken. Het is bijzonder goed voor gevestigde, gevestigde of ervaren kauwers. Het beste van alles is dat gember relatief goedaardig is en relatief onaangetast door de omgeving, waardoor het onmogelijk is om de maag te irriteren. Er zijn echter verschillende ongewenste effecten van gember bij inname: het heeft een verkoelend effect op de maag en het veroorzaakt een branderig gevoel in de mond. Als u last heeft van misselijkheid, hoofdpijn of winderigheid, je kunt gember in theevorm gebruiken om deze pijnen te verzachten. Als u vooral last heeft van deze problemen of als u een pallet heeft gebruikt, raadpleeg dan uw arts voordat u trouw gaat kauwen, maar zorg ervoor dat u uw arts raadpleegt voordat u dit product probeert, tenzij u een goed passend kunstgebit heeft dat zal u toelaten om dit te doen.

Gebruiken en voordelen:

Wat kan gember voor je doen? Het lijdt geen twijfel dat gember de symptomen van enkele kleine kwalen, zoals verkoudheid, helpt voorkomen en verlichten. Het haalt misselijkheid en indigestie weg. Tijdens de zwangerschap helpt gember de ontwikkeling van de bevruchte eicel te ondersteunen en helpt het ook een miskraam te voorkomen. Verse gember is uitstekend voor angina en keelpijn.

Gember heeft onlangs ook veel lof gekregen voor zijn vermogen om astmalijders te helpen, en wordt nu onderzocht op zijn ontstekingsremmende effecten. Zowel gemberthee als gemberpleisters zijn verkrijgbaar bij reformwinkels.